Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tonttumuseon Joulukalenteri 2013

24joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 24. Niin paljon mahtui vuoteen tähän, jota jäljellä on ihan vähän. Vuosi mennyt jääpi taa, uusi vuosi, on kaikki uutta, monta monta salaisuutta. Emme tunne juonta sen, vain uteliaina eläen. On aika ystäviä kiittää, siihen aihetta paljon riittää. HYVÄÄ JOULUA, God Jul, Merry Christmas, Un buon natale, Ein gutes weihnachts, Sed non a Bono, Un bon noèl, Una buena navidad.

23joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 23. Eipä huolta meillä tässä, vaan nautitaan me elämästä. Joululögit vahvat me keitetään, sekaan manteleitakin heitetään, peitellään mantelit juomalla tällä...siis ethän oveas sulje illalla Elli, sängyllä vaan kiltisti kelli.

22joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 22. Mikä häly ja hulina siitä tuli kun sakista poissa vähän Einari oli. Tuumi turhaan sitä hössöttää ihan suotta, sitähän kerkeää pitkin vuotta, niin piiloon meni kaappiin tähän ja joulua odottaa vielä vähän.

21joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 21. Juhla ruokaa tarjoo kunnon väki, padassahan sen jo Veikko näki, toistenkin mieleen kinkku jo tuli, Veikon suussa se kylläkin jo suli.

20joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 20. Istuu hämyssä valon ja piippua vetää. Rivin muutaman vielä mä rimmaan tähän, kohta satu on loppu, ei se ei pääty tähän. Emäntä töllissä huolella hämmentää pataa, keitto vahvaa on kovin-silmiä polttaa. Näkee silmistä muorin on lempeä täynnä, keitto vahvaa on kovin-silmiä polttaa.

19joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 19. Pölystä kellarin lumosta Pekka-pelin, löytyi vihdoin Einari tää. Pöydällä limua, ei yhtään pimua, sanoi pelin tään viimeisen tahdon mä voittaa viel` oon kovassa vedossa, pelissä tässä on hihassa ässä, oon voitossa Pekka-pelin.

18joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 18. Palaa Aarne haku matkalta tonttujen kaksi, kohta kulla toiset sen saavat ei mukana Einari meidän. Nyt alkaa juttu tämä haista ei tonttua oo samanlaista joka häipyy kesken kiireen...on vettä väkevämpää veri...sanotaan

17joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 17. Hiki valuu, sulka suhisee, lehti kääntyy kirjassa mustassa. Selkäpiitä karmii, kun ylös merkitään, kaikki tihutyöt toisten tonttujen.

16joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 16. Aarnelle tuli pitkä matka, eikä tonttumuori enää yksin jaksa. Mukaan ottaa muori valon, taitaa olla aika palo, päästä pukin kaapille, ottaa huikan...toisenkin...

15joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 15. Parrat jouluks trimmataan sekä karvat  korvista, niin tontut kuulee kunnolla, paitsi ei jää mistään.

14joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 14. Valmiina on pyykkilauta, saavi sekä saippuat. Valkoista ei taida tulla, tästä pyykkikasasta, tontuille kun mukaan tuli, väri pussi punaista.

13joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 13. Kahvit suoraan pannusta, Luciana juodaan. Paras kaataa suoraan suuhun, niin päästään tiski vuoresta.

12joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 12. Mitta muorin viimein täyttyi, kun jaksanut ei enää yhtään, kepposta tai kinaa. Selkäsaunan siitä tuli, mutta sai kiinni vain yhden, toinen puri.

11joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon joulukalenteri. Päivä 11. Joulupukin kaapista löytyi lääkepullo. Sitä heti koittamaan päätti pikku Olli. Joulupukin kaapissa pulloja on monta, yksi löytyy kurkkukipuun, yksi löytyy yskään...

10joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 10. Kipeäksi karkista mahat pienet on. Kaasuvaivat kamalat, vatsat aivan valtavat. Silloin lääketonttu avun antoi tippapullosta, jopa helpottaa, jopa helpottaa elo tää herkkusuiden.

9joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 9. Karkkipussin kammarista haki tämä tonttu, toisille ei anneta vaan yksin herkutellaan.

8.joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 8. Valmiiksi ei taida tulla tämä nalle pikkuinen. Väärin ymmärsi nyt Niilo täyttämisen tärkeyden.

7joulukalenteri2013.jpg

Ei sukkia tai lapasia haluta me kutoa, leikellään me rikki langat, niin päästään pois me hommista.

6joulukalenteri2013.jpg

Kohtaloksi auton koitui villi leikki tonttujen, irti kiskoi Kurtti renkaat Janne tontun autosta.

5joululalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 5. Poissa vahti tonttupajan, silloin tonttupojat villit vallan, kannen alle kaksi sulki.

4joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 4. Poissa Einari, Ove ja Johan on, silloin tilanne tonttupajalla jo mahdoton on. Aarne autonsa hakee, kun vahtivuoronsa jättivät taas nämä kaksi.

3joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 3. Nyt tehtiin leikistä loppu, ulos jäähylle tuli kova hoppu, Topi tonttu kera Ville.  

joulukalenteri2013.jpg

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 2. Etsimään nyt lähti myöskin tonttu Olli, kintereillä heti perään riensi myöskin Onni.

1joulukalenteri.png

Tonttumuseon Joulukalenteri. Päivä 1. Kiire Aarnella katsomaan, mihin Einari on kadonnut, mukaan tuli myöskin Ville, sukkasillaan juoksi myöskin tonttu Pirre.