Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tonttumuseon blogin päivityksiä | Siirry blogiin

Vanhasta Moskvitsh 407 tehdään Tonttumuseolle oma käyttöauto. Tämä Mosse on 1963-luvulta ja tarkoituksena olisi nyt talven aikana aloittaa kunnostustyöt ja korjata tästä museorekisteröitävä auto. Vähäsen tämä kyllä jännittää kun auton korjaamista ei ole tullut koskaan kokeiltua :) joten opeteltavaa riittää ja pitää vähäsen syventyä noihin moottoriasioihin. Moottori on jo purettu ja osa siitä on tavaratilassa, osa konepeelin alla ja löytyypä noita osia ämpäristäkin. Ajattelin aloittaa korjaamalla ensin ulkopuolen...niin kyllä minulle sanottiin että ensin moottori ja sitten vasta ulkopuoli...mutta kun...Auto pitäisi saada siistiin kuntoon jotta sen voisi ensi kesänä siirtää Tonttumuseon parkkipaikalle. Tästä kyllä taitaa tulla useamman vuoden projekti mutta eipä minulla mitään kiirettä tämän suhteen olekkaan, kun työn ajattelin tehdä hyvin, joten nähtäväksi jää.

Kaikki vanhat nuket, nallet ja lelut voidaan vaurioista riippumatta vielä korjata, vaihtamalla osia vanhoista tai valmistaa puuttuva osa uudestaan. Älä siis heitä vanhaa rikkinäistäkään leluasi pois, jos et itse sitä tarvitse niin osat ovat käyttökelpoisia jonkun toisen rakkaalle lelulle. Tämän nuken on valmistanut Schildkröte Rheinische Gummi und Selluloidi Fabrik Co ja tavaramerkki on ollut käytössä eri muodoissa vuodesta 1875.

Vanha Saksalainen nukke 1902 luvulta. Nukke tuotiin tänne meidän korjauspöydälle kun sille toivottiin jatkoaikaa, koristeeksi hyllyn päällä. Nuken pää on posliinia, sitä on aiemmin korjattu liimaamalla. Nuken kummatkin kädet on korjattu, niihin muotoiltiin puuttuvat yläosat. Silmämekanismi kohdistettiin. Peruukki puhdistettiin ja uusittiin vartalon langoitus.